Meniu
credisabogados

Gazeta de Spania on Google+RSS Feed

20 octombrie 2018

CUM PUTEȚI OBȚINE CERTIFICATUL DE REZIDENȚĂ ÎN SPANIA


Distribuie și prietenilor tăi!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

În primele trei luni de ședere pe teritoriul Spaniei, nu aveți nevoie de a solicta un document care să confirme faptul că aveți dreptul de a locui pe teritoriul acestei tări. După expirarea celor trei luni, dacă doriți să vă stabiliți rezidența aici trebuie să solictați înregistrarea în Registrul Central al Cetățenilor Străini (Registro Central de Extranjeros) sau la Comisariatul de Poliție din provincia unde doriți să vă stabiliți rezidența.

Pentru a intra în posesia acestui certificat trebuiesc îndeplinite următoarele condiții:

– să lucreze pentru un angajator sau pe cont propriu în Spania

– să facă dovada că dispun de resurse materiale suficiente pentru ei și pentru membrii familiei si dețin o asigurare medicală completă, care să acopere toate riscurile în Spania;

– este nevoie să dovedească înscrierea într-o instituție publică sau privată de învătământ, acreditată sau finanțată de administrația spaniolă și să detina o asigurare medicala completa care să acopere toate riscurile în Spania.

– este membru de familie sau însoțește un cetățean de la Uniunea Europeană sau al altui stat care formează parte din Acordul privind Spatiul Economic European sau se va reuni cu el, etc.

Odată cu solicitarea de înscriere se va prezenta pașaportul sau documentul național de identitate valabile, asa cum toate documente care sa acrediteze că sunt îndeplinite toate condițiile necesare pentru înscriere.

Membrii de familie ai cetățeanului european care solicită stabilirea reședinței în Spania, trebuie să demonstreze că:

– însoțesc cetațeanul rezident sau reîntregesc familia;

– este căsătorit cu cetațeanul rezident (va prezenta certificatul de căsătorie);

-este fiu/fiica al/a cetățeanului rezident sau al/a soțului/soției acestuia (va prezenta certificatul de naștere)

– este părinte al cetățeanului rezident (va prezenta certificatul de naștere) și ca dispune de mijloace proprii de intreținere.

In acest caz, certificatul de rezidenta are o valabilitate de 5 ani de la eliberare.

La cererea interesatului, Biroul de Straini din provincia unde aveti resedinta sau Comisaria de Politie corespunzatoare, dupa verificarea și indeplinirea duratei de resedință, va elibera un certificat care conferă dreptul de a domicilia cu caracter permanent în Spania.

 Certificatul NIE nu expiră.

 

Av. Alina Manuela Sasu

© 2015 – 2017, Gazeta de Spania. Toate drepturile rezervate. Preluarea de informații de către alte site-uri web poate fi făcută numai cu precizarea sursei, fiind întotdeauna însoțită de un link către materialul preluat. Dumneavoastră sunteți singurul responsabil atât față de terți, cât și față de https://gazetadespania.es, în legătură cu accesarea/utilizarea/exploatarea conținutului.

Distribuie și prietenilor tăi!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+

Tags: , , ,

Mai multe articole din Juridic